Iitu

TK1 AGI MEDI 2 Grosstatzes Pamela "Iitu"

Iitu on 17.3.2004 syntynyt staffordshirenbullterrieri narttu. Iitu on ensimmäinen ihka oma koirani joka hankittiin alunperin ihan seurakoiraksi ja perheenjäseneksi. Iitu onkin toimittanut seurakoiran virkaa erittäin hyvin sillä se on erittäin sosiaalinen ja seurallinen koira ja haluaa aina olla ihmisen lähellä, mieluiten sylissä. Iitu on erittäin rohkea ja avoin koira ja se tulee toimeen ihan kaikkien ihmisten kanssa. Iitu on myös erittäin koirasosiaalinen mikä ei ole staffille itsestäänselvä luonteenpiirre. Tämän takia Iitun kanssa on erittäin helppo liikkua ja mennä mihin vain. Iitu on perusluonteeltaan vilkas ja energinen koira, nuorempana jopa hieman ylivilkaskin. Nyttemmin Iitu on jo rauhoittunut mukavasti mutta on edelleen hyvin energinen ja leikkisä rouva.

On Iitun kanssa harrastettukin. Tokossa olemme kisanneet alokasluokassa ja sieltä Iitulla on TK1 koulutustunnus. Haaveena olisi vielä hankkia Iitulle TK2 titteli mutta siihen taitaa meidän tokoura päättyä. Iitu on erittäin innokas ja motivoitunut tokoilija mutta sille ei ole luonteenomaista pilkuntarkka tekeminen eikä itselläkään siihen oikein riitä kärsivällisyys. Joten ylempiin luokkiin tuskin lähdetään kisaamaan.
Agilityssä kilpailimme medi2 luokassa mutta jouduimme  lopettamaan tämän harrastuksen terveydellisistä syistä. Näyttelyissä Iitu ei ole käynyt koskaan.

Iitu oli 6,5-vuotiaaksi asti erittäin terve mutta sen jälkeen onkin tullut yhtä sun toista. Iitulla on todettu mm. nivelrikkoa kummassakin lonkassa ja polvessa ja lisäksi Iitulta on leikattu oikea polvi repeytyneen eturistiseiteen takia. Tämän lisäksi Iitulta on leikattu välilevyn pullistuma niskasta. Näiden terveysongelmien takia Iitu ei enää harrasta vauhdikkaita lajeja vaan liikkuminen pyritään pitämään mahdollisimman rauhallisena ja tasaisena. Vaikka viimeisen vuoden aikana Iitun terveyttä on koeteltu oikein kunnolla niin viime kuukausiana Iitun terveydentila on kohentunut selvästi ja siltä on lähtenyt henkisestä iästä monta vuotta pois. Tällä hetkellä Iitu pystyy lenkkeilemään normalisti, on leikkisä ja hyväntuulinen hössö. Kipulääkkeitä ei tarvita ainakaan tällä hetkellä ollenkaan. AthroBalans Plussaa (nivelille tarkoitettu lisäravinne) ja öljyjä (pääsääntöisesti Nutrolinin senioria) menee päivittäin ja se on ainakin toistaiseksi auttanut pitämään Iitun hyvässä kunnossa.