Siiri

FI MVA AGI MAXI 2 Gotcha Sleeping Beauty "Siiri"

Siiri on meidän ihana ja kiltti 25.8.2009 syntynyt portugalinvesikoira narttu. Siiri on meidän perheen kuopus joka tuli meille uudeksi perheenjäseneksi ja harrastuskoiraksi Pojun kuoltua syksyllä 2009.
Siiri on luonteeltaan sopiva sekoitus energisyyttä ja rauhallisuutta. Mielestäni Siirin vilkkauden ja rauhallisuuden suhde on aivan täydellinen. Silloin kun tehdään niin vauhtia riittää mutta muuten otetaan iisisti. Siirillä on erittäin hyvä kyky rahoittua ja kotona se onkin enimmäkseen hyvin rauhallinen. On jännä nähdä miten agilityradalla täysiä paineleva ja hulluna räkyttävä koira muuttu kotona rauhalliseksi sohvaperunaksi.
Siiri on myös mahtava seurakoira sillä se rakastaa läheisyyttä ja rapsutuksia. Se voisi makoilla vaikka tuntikaupalla sylissä kyhnytettävänä. Siirin luonnetta on toisaalta hieman vakea kuvailla sillä neiti on jonkin verran ailahtelevainen.Välillä hän on kovin rohkea ja toisinaan taas melkoinen arkajalka. Vaihtelee päivän, tilanteen ja hormonien mukaan :). Kait tällainen ailahtelevuus kuuluu tyttövesiäisten luonteeseen ainakin vielä näin nuorella iällä :) Vieraisiin ihmisiin Siiri suhtautuu yleensä harkitsevan rauhallisesti ja hieman pidättyväisesti mutta erittäin ystävällisesti. Toisten koirien suhteen neiti on hyvin ystävällinen ja sosiaalinen. Oman lauman sisällä ja tuttujen koirien kesken tosin yrittää pomottaa jonkin verran. Iitu on pistetty tossun alle aika päiviä sitten.

Siirin pääharrastus on agility missä kilpailemme maxi3 luokassa. Siiri on erittäin sähäkkä ja vauhdikas agilitykoira jonka kanssa on ilo harrastaa. Se tekee esteitä ja rataa varmasti ja itsenäisesti ja lukee ohjausta hyvin tarkasti. Kunpa vielä itse oppisin jonain päivänä ohjaamaan Siiriä paremmin. Myös palkkaus on helppoa sillä Siiri palkkautuu ruuan lisäksi erittäin vahvasti myös pallo ja taisteluleikeistä.

Tokossa Siirillä on ALO1 tulos syksyltä 2012. Kesällä 2013 olisi tarkoitus korkata avoin luokka.

On Siiriä nähty myös näyttelykehässä muutaman kerran. Olen ajallut Siirin pariin kertaan lyhyeen karvaan joten näyttelyissä on käyty sen mukaan onko ollut turkkia eli ei. Kesäksi 2011 kasvatin Siirille näyttelyturkin takaisin ja neiti napsikin  kolme sertiä reilun kuukauden sisällä ja valioitui. Todennäköisesti meitä ei tulla enää näyttelykehissä näkemään. FI MVA titteli riittää meille oikein hyvin.