sunnuntai 21. elokuuta 2011

Kesän kuulumisia

Blogia ei ole tullut juuri päivtettyä kesän aikana. Mitään maatamullistavaa meille ei ole tapahtunut mutta täytyy nyt kirjoitella muutamia juttuja ylös ennen kuin unohtuu.
Agilityn suhteen ollaan oltu kesä hyvin laiskoja. Ollaan käyty treenaamassa vain kerran viikkoon ohjatuissa treeneissä ja vapaatreeneissä ollaan käyty vain pari kertaa koko kesän aikana. Mielestäni koiralla pitää olla muutakin elämää kuin agility ja harrastukset. Varsinkin kuumalla kesäilmalla lähden mieluummin metsälenkille ja uimaan koirien kanssa kuin treeneihin. Koirat ovatkin tänä kesänä uineet ihan hurjan paljon, yleensä useampana päivänä viikosta ollaan käyty pulikoimassa. Ja että nuo koirat nauttivat, ne rakastavat uimista yli kaiken. Iitukin on nyt niin hyvässä kunnossa että pystyy uimaan ja lenkkeilemään lähes normaalisti.
Nyt ollaan Siirin kanssa oltu yli kuukausi kokonaan treenitauolla. Siiri loukkasi jalkansa renkaalla heinäkuun puolessa välissä ja sen takia parit treenit jäi väliin. Nyt jalka on ihan kunnossa mutta lomien takia ei olla päästy treenaamaan. Ollaan vietetty melkein koko kesäloma mökillä joten agility on saanut odottaa. Mutta eiköhän syksyn ja viileiden kelien myötä treeni-into taas palaa. Kisaminen on tällä hetkellä kysymysmerkki, meille kun on tullut pienoinen kontaktiongelma Siirin kanssa. Siiri on oppinut tunnistamaan kisatilanteet ja käy niin pirun kuumana ettei malta pysähtyä kontakteille niin kun pitäisi. Treeneissä ei ole mitään ongelmaa vaan ongelma on vain ja ainoastaan kisoissa. Toinen ongelma on lähdössä pysyminen. Näitä pitää nyt kovasti treenata. Jospa vaikka epiksiä alkaisi kiertämään tai jotain, en tiedä. Meiltähän siis puuttuu vielä yksi nolla että noustaan kakkosiin. Ensimmäinen nolla tuli Kirkkonummelta toukokuun puolessa välissä ja toinen Purinalta heinäkuun alussa. Kummatkin on aginollia eli tietysti voitaisiin lähteä hakemaan vikaa nollaa hyppäriltä, siellä ei tarvitsisi miettiä kontaktiongelmaa.

Laitan Purinan nollavideon tähän. Kirkkonummen nollakin on taltioitu mutta video on jossain hukkateillä. Yritän saada sen myöhemmin esille.

Agirodussakin vietettiin yksi kokonainen viikonloppu heinäkuussa. Kisattiin Siirin kanssa kolme yksilökisaa ja lisäksi kisatiin kisaavien portugeesien joukkueessa, vesiskoottereissa. Mukana oli myös portugeesien möllijoukkue, portuspeedot. Oli oikein kiva viikonloppu Lappeenrannassa vaikkakin hellettä oli vähän liikaa. Kisaaminen 30 asteen helteessä oli aika rankkaa. Tässä tulee kisavideot agirodusta.

Perjantaina ehditiin vain hyppärille. Muuten ihan nappisuoritus mutta kaksi rimaa tuli alas.

Lauantain ensimmäinen agirata. Siiri ei pysähtynyt kunnolla A:n alastulolla ja siitä kaikki lähtikin menemään päin mäntyä. Tältä radalta HYL.

Lauantain toinen agirata. Toiseksi viimeiselle esteelle esti tehtiin puhdasta rataa mutta sitten tippui muurin palikka ja sen jälkeen (koska olin itse myöhässä) Siiri vielä ajautui viimeisen hypyn toiselle puolelle ja hyppäsi sen väärään suuntaan eli HYL tältäkin radalta.

Möllijoukkueessa kisasivat Picku, Beijo, Kaisla ja Friida.

Kisaavien joukkueessa kisasivat Friida, Siiri, Saaga ja Dana.

On Siirin kanssa harrastettu missikisojankin. Mökkeilyn lomassa ollaan käyty kolmessa näyttelyssä. Turkkia oli kasvatettu vasta 7 kuukautta mutta rohkeasti lähdettiin yrittämään eikä kukaan tuomareista ainakaan moittinut turkkia vaan päin vastoin. Ensimmäinen näyttely oli 6.8. Vesilahdella. Marja Talvitien arvion mukaan Siiri oli EH. Arvostelu oli seuraavanlainen: Aavistuksen matalaraajaisen vaikutelman tekevä. Hyväluustoinen, runkoinen ja päinen tyttö. Kovin etuasentoinen lapa ja pysty olkavarsi. Hyvät takakulmaukset ja häntä. Hyvä karva. Liikkuu edestä hieman löysästi.
Seuraavana päivänä 7.8. suuntasimme Salon näyttelyyn missä tuomarina oli Latvialainen Tina Sulce. Siellä Siiri olikin NUO ERI NUK1 SA PN1 ROP JA SERT. Narttuja oli kaikkiaan kolme. Nuorten luokassa oli Siirin sisko Penni ja kolmas narttu oli veteraani ja jo ennestään monen maan valio. Siirin arvostelu: Erittäin hyvän tyyppinen. Vahva luusto. Hieman pitkä lanne. Fiminiininen pää, vahva kallo. Lihaksisto saisi olla vahvempi? Hyvä ylälinja. Vapaa liike. Hyvät kulmaukset edessä ja takana. Hyvä turkki ja luonne.

Poseeraus palkintojen kera.

14.8. matkasimme kohti Turun Elonäyttelyä Gunnel Holmin arvioitavaksi. Narttuja oli kaksi, Siiri ja Siirin sisko Penni. Tuomari arvioi Siiriä seuraavasti: Hyvän tyyppinen nuorten luokan narttu jolla on hyvä pää ja hyvä purenta. Hyvä runko. Hieman liian vähän eturaajojen kulmauksia. Hyvät takakulmaukset. Liikkuu hyvin. Tuloksena NUO ERI NUK1 SA PN1 VSP SERT. ROP:in vei upea Rico.
Kaksi vuotta tulee täyteen ensi viikolla ja sitten alkaa viimeisen sertin metsästys. Saapi nähdä miten kauan siinä menee. Kaksi esimmäistä tuli niin helposti ja nopeasti että viimeisen kanssa voi tehdä tiukkaa.

Posetus Turun palkintojen kanssa kotipihassa.
 Pojun 2-vuotis muistopäiväkin oli tällä viikolla 16.8.11
 Näin se aika vaan vierii. Hyviä muistoja ei onneksi aika ole pyyhkinyt pois.
Nämä ovat viimeiset kuvat mitä Pojusta on otettu. Kuvat on otettu elokuun alussa 2009 kun oltiin juuri noustu kakkosiin. Hieno poika, paras portugeesipoika ikinä.









3 kommenttia:

  1. Onnea sekä hienoista agiradoista että serteistä! Siiri on upea tuossa pitkässä turkissaan, tosi nopeasti se on kasvanutkin :)

    VastaaPoista
  2. Super-Siirille paljon onnea hienosta näyttely- ja agsamenestyksestä. Suosittelen möllikisoja. Käykää viimeinen nolla ottamassa hyppiksellä ja sitten treenaatte möllikisoissa, jossa pääset puuttumaan paremmin kontaktirikkeisiin. Kun koira huomaa, että kisoissa ei mene läpi, ehkä maltti siitäkin kasvaa. Kontaktit on meilläkin treenissä, himmailun takia. Ja niinkuin teilläkin, treeneissä Saaga tekee kaiken täydellisesti. Hauska oli lukea kuulumisia. Pojun kuvat liikuttivat. Hieno koira!

    VastaaPoista
  3. Tykkään hirveästi Siirin tyylistä tehdä agilityä, on ehkä jopa hieman perromainen. Haukkumista lukuunottamatta tulee mieleen Tuuba. :) Siiri tosin taitaa olla vielä Tuubaa ketterämpi ja rohkeampi. typykkä on kyllä ehdottomasti yksi makeimmista agiportugeeseista, joita olen nähnyt.

    VastaaPoista