tiistai 21. helmikuuta 2012

KKK-kisat

Käytiin sunnuntaina kisaamassa kolme starttia Kirkkonummen kennelkerhon kisoissa Masalan lämpimässä kuplahallissa. Tultiin kisoihin suoraan mökiltä ja ajokeli oli vähintäänkin mielenkiintoinen. Matka kesti ikuisuuden ja auto jäi reissun aikana jumiin moneen kertaan. No, hengissä selvittiin kuitenkin kisoihin ja sieltä vielä kotiin. Oman jännityksen sai aikaan kuplahallin katon painuminen lumen painosta. Kun vielä yksi startti oli jäljellä, tuli kuulutus että nyt vedetään kisat vaudilla läpi että päästään nopeasti pois ja lupasivat antaa lahjakortin jos ei uskalla jäädä viimeiselle radalle. Päätettiin jäädä tekemään vielä viimeinen rata mutta kieltämättä pieni paniikki oli päällä ja kattoa tuli vilkuiltua vähän väliä. Mukavasti se katto olikin lurpallaan juuri radan yläpuolelta, hyi olkoon. Näitä kuplahallejahan on romahdellut lumen painosta ennenkin joten pikkasen pisti puntin tutisemaan. Mutta elävänä selvittiin ulos hallista :)

Ensimmäinen rata hyllytettiin heti toisella esteellä kun Siiri jätti renkaan tekemättä ja ehti jo seuraavalle hypylle. Radalla tuli myös yksi rima alas joten nollaa ei olisi tullut kuitenkaan. Ja vielä lopussa Siiri juoksi viimeisen esteen ohi. Sitä en viitsinyt edes alkaa korjaamaan. Koska hylly tuli heti alussa niin otin hyödyn irti ja seisotin Siiriä kontakteilla aika pitkään ja muutenkin joissain kohdin otin pientä riskiä normaalia enemmän.


Toinen rata oli myöskin agirata. Tällä radalla asiat meni nappiin ja tehtiin nolla. Meidän eka nolla kakkosista, jee!
Jostain syystä moni koira teki tällä radalla lentokeinun joten käskytin Siiriä keinulla aika voimakkaasti. Annoin tyhmyyksissäni ota käskyn heti kun Siirin etutassut osui keinulle ja se saa Siirin aina tekemään keinun hitaasti. Ja olihan siinä muitakin kohtia mitä olisi voinut tehdä vielä paremmin. Mutta nolla mikä nolla. Erityisen tyytyväinen olen A:n jälkeiseen ohjaukseen koska sain ajoitettua valssin niin että Siirin hyppy ei valunut vaan se meni mielestäni aika optimaalista linjaa pitkin. Ihanneaika oli 45 sek ja meidän aika oli -8,05 ja sijoitus 2. Voittaneen aika oli -8,70 eli aika lähellä oltiin.


Kolmas rata oli hyppäri. Otin Siiriä vastaan kahden hypyn takaa rintamasuunta kutakuinkin Siiriä päin. Tällaisella ohjauksella Siiri yleensä tiputtaa riman ja niin se teki nytkin. Heti ensimmäinen rima tuli alas ja sitten tuli alas vielä kolmannen hypyn rima. Sitten meni ohjauskuviotkin ihan läskiksi ja käännökset venyi. Keppien jälkeinen kuvio ei myöskään mennyt kovin sujuvasti kun aloin ohjaamaan ihan päin peetä. Eli tuloksena 10. Ihanneaika oli 39 sek ja meidän aika -3,29.  



Mutta kivat kisat oli ja olen tyytyväinen että saatiin vihdoin nolla. Monta kertaa se on ollut niin lähellä. Ensi lauantaina kisataan Ojangon hallilla. Luvassa olisi Savikon Sepon agi ja hyppäri radat.


2 kommenttia:

  1. Hirmu hyvän näköistä tuo teidän yhteistyönnne. Sinä näytät hyvin suunnat ja Siiri irtoaa mainiosti. Todella harmonista menoa.
    Onnea hienosta nollaradasta.

    VastaaPoista
  2. Jee, onnea nollasta vielä tätäkin kautta. Musta tuntuu, että mä olen täällä jatkuvasti hehkuttamassa sitä, miten makeita te Siirin kanssa olette. :D Mutta koskaan ei voi kehua liikaa, koska kehumisesta tulee niin kehujalle kuin kehuttavalle hyvä mieli.

    VastaaPoista