lauantai 4. helmikuuta 2012

Ojangosta HYL ja vaihteeksi myös tulos

Kisaputki jatkuu ja tänään kirmailtiin kaksi agirataa Ojangon hallilla.

Ensimmäisellä radalla Siiri pieni sikapossu karkasi lähdöstä. Onneksi yksi tuttu oli radalla töissä ja huusi että nyt se tulee jo. Alussa ei onneksi ollut ihmeempiä kommervenkkejä joten karkaaminen ei aiheuttanut virheitä. Pohdin rataantutustumisessa pitkään että vienkö Siirin kepeille valssaamalla vai takaaleikaten. Päädyin takaaleikkauseen koska siitä meillä on enemmän kokemusta. No niinhän siinä kävi että Siiri bongasikin toisessa suunnassa olevan hypyn kun piti mennä kepeille. Valssaamalla olisin todennäköisesti saanut Siirin kääntymään oikeaan suuntaan paremmin. Jälkiviisaus on paras viisaus. A:lla Siiri teki hienon kontaktin mutta lähti pois ilman lupaa ja sen takia loppurata meni niin kuin meni. Muuten rata meni kivasti oli kovin sujuvan tuntuinen.


Toiselle radalle mennessä varmistelin että Siiri pysyy lähdössä ja niin se myös pysyi. Kepeille mennessä tuli ensimmäinen virhe kun Siiri meni väärästä välistä sisään. Todennäköisesti aiheutin sen omalla ohjaamisellani. Toinen virhe tuli kun sijoittauduin väärin A.ta edeltävälle hypylle eikä Siiri saanut hyvää linjaa hypylle ja rima tuli alas. A.n kontaktilla annoin varuiksi ota käskyn kahteen kertaan että Siiri varmasti pysyy siellä kunnes saa luvan lähetä ja hienosti se toimikin. Vaikka yksi käsky pitäisi kyllä riittää!!! Tältä radalta tuloksena siis 10 ja aikakin jäi miinukselle reilut 7 sekuntia vaikka keppien korjaamiseen tuhraantui aikaa. Oikein hyvä fiilis jäi tästä radasta ja itseäni voin syyttää niistä kahdesta virheestä mitä tuli. Siiri oli hieno.


Nollien metsästys siis jatkuu taas parin viikon päästä. Ensi viikonloppu meneekin oman seuran kisoissa töissä ja siellä en aio itse kisata. Huomenna aamupäivällä jos ei ole ihan kaamea pakkanen niin mennään porugeesiporukassa koirametsään ulkoilemaan. Toivotaan että miinuslukemat on siedettävät ja päästään metsään  kamujen kanssa. Ja Iitu tulee myös mukaan, hyvin vatetettuna tietenkin.

Iitusta puheenollen sairaskertomus jakuu. Iitu on toipunut hampaiden poistosta hienosti ja sen suhteen kaik ok. Mutta hampaiden poiston yhteydessä lääkäri kiinnitti huomiota Iitun hitaaseen pulssiin jo hereillä ollessa. Ja nukutuksessa verenpaine ei ollut meinannut pysyä tarpeeksi korkealla. Lääkäri suositteli silloin että Iitulta otettaisiin kilpirauhasarvot koska kilpirauhasen vajaatoiminta saattaa aiheuttaa tuota epänormaalin hidasta pulssia. Tällä viikolla tuli ilmoitus että Iitu on rajatapaus eli kilppariarvot ovat normaalin alarajalla ja että pitäisi tehdä kontrollitesti kahden kuukauden kuluttua. Eli toistaiseksi ei toimenpiteitä mutta pitää seurata tilannetta. 

4 kommenttia:

  1. Olipas mutkainen loppu tuolla toisella radalla.
    Siiri meni hienosti. Sinun liikkeesi vei sen keppien taakse, joten koira toimi niinkuin ohjattiin.
    Saagalla auttoi lähdöstä karkaamisessa, kun jätin sen kauemmas makaamaan. Se on vahvempi pakote. Mutta tilaa lähtemiseen pitää olla enemmän.
    Toivotaan, etteivät Iitun kilppariarvot tuosta huonone.

    VastaaPoista
  2. Nämä mun kommentit on sitten tarkoitettu kaikella hyvällä, koska näen sussa ja Siirissä niin paljon potentiaalia.
    Siiri on nopea koira ja teillä lipsuu usein käännökset hieman löysiksi, koska teet ohjaukset hieman myöhässä. Koiran pitäisi jo ennen vuorossa olevan esteen suoritusta tietää, mihin suuntaan sen jälkeen jatketaan. Esimerkiksi kolmanneksi viimeisellä esteellä valssin pitäisi jo olla valmis, kun koira ponnistaa, mutta kyseisellä radalla lähdet kääntymään vasta Siirin ollessa jo riman päällä. Siirin pitäisi periaattessa jo estettä hypätessä hypätä seuraavana vuorossa olevan muurin suuntaan. Ja sama juttu muurilla, esim. vekkaamalla ennen sitä saisit Siirin kääntymään jo hypätessä oikeampaan suuntaa ja kaarrokset pienenisivät.
    Ja täältä ruudun takaa videota katsoessa on NIIIIIN helppo antaa ohjeita, vaikka itselläni on ohjaukset aina kisoissa myöhässä. ;)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hannis: TOTTA JOKA SANA. Tiedostan niin hyvin itsekin kaiken tuon mitä kirjoitit. Käännökset on meidän heikko kohta, ne pitäisi saada paljon tiukemmiksi. Ja nimenomaan oman ohjaukseni kautta. Tiedän että olen aina myöhässä. Joskus treeneissä kun onnistun ajottamaan ohjauksen oikein niin saan Siirin kääntymään paljon paremmin. Toki myös Siirin fyysiset ominaisuudet vaikeuttavat hyppäämistä ja kääntymistä korkeilla hypyillä. Se kun on tuollainen matala maastonakki :). Mutta tiedän että voin parantaa kääntymistä paljon kunhan vaan itse opin olemaan ajoissa. Tosiaan helpommin sanottu kuin tehty, se on huomattu. Reeniä vaan niin ehkä me joskus opitaan :) Sanna

      Poista
  3. Hyvin näyttää sujuvan toi teiän meno. Kumpa menisin edes joskus itte noi hienosti radoilla. kaoin tota etusivun isoo kuvaa ja meiän koiral on iha samallaine lelu.

    VastaaPoista