maanantai 16. huhtikuuta 2012

Rima

Käytiin eilen pitkästä aikaa kisamassa. Haettiin Riksusta tuplahylly niin kuin tavallista.

Ensimmäisellä radalla menin kakkoshypyn taakse ottamaan Siiriä vastaan. Tällainen ohjaus on jostain syystä kisoissa aina epäonnistunut mutta otin silti riskin koska treeneissä se on onnistunut. Ja niinhän siinä kävi kuten ennustin, ensimmäinen rima tippui ja Siiri kiersi kakkoshypyn väärälle puolelle ja hyppäsi sen väärään suuntaan. Kolmonenkin meni väärään suuntaan ja sitten mentiin puomille ja ajatuksena oli pitää Siiriä puomin alastulolla hyvä tovi koska hylly oli alla. Hienostihan se neiti pysähtyi alastulolle mutta lähti ilman lupaa pois. Joten siihen jäi meidän rata. Vein ryökäleen samantien pois radalta.

Hyppärirata alkoi täysin samalla samalla tavalla kuin agirata. Nyt päätin kokeilla toisenlaista ohjaustapaa koska kakkoshypyn takana vastaanottaminen ei näytä toimivan. Itseltä tämä vaati huomattavasti enemmän jalkatyötä mutta sain ohjauksen onnistumaan ja päästiin ensimmäiset kolme estettä kunnialla. Pussilla jäin jälkeen ja muurilla Siiri vähän epäröi, seuraavana oli rengas mistä piti mennä valssilla putkeen. Olin taas ihan järkyttävän myöhässä valssini kanssa ja rintamasuuntani ohjasi Siirin hypylle eikä putkeen. Omaan pussiin meni tämä hylly. Myös kepeillä tuli virhe. Putkesta oli todella lyhyt vienti kepeille ja jouduin pinkomaan että ehdin keppien vasemmalla puolelle enkä ehtinyt ohjaamaan Siiriä kunnolla kepeille. Jälkikäteen ajateltuna olisi kannattanut pysyä putken oikealla puolella ja antaa Siirin hakea kepit rauhassa ja sitten leikata keppien vasemmalle puolelle. Loppuympyrässä en enää jaksanut ohjata kunnolla joten vähän haparoiden sekin meni.

Siiri kävi taas vaihteeksi ihan hemmetin kuumana. Se on ihan mahdoton kun se huomaa että ollaan menossa radalle. Pari koiraa ennen meitä se alkaa aivan päättömän räkytyksen enkä saa sitä rauhoittamaan millään. Se aivan raivopää. Se käy niin kuumana etten enää voi luottaa siihen että se pysyisi lähdössä. Viime aikoina se on taas pysynyt mutta en todellakaan voi luottaa siihen etteikö se karkaisi. Ja en myöskään enää voi luottaa sen kontakteihin. Se ei välttämättä pysähdy tai jos pysähtyy niin lähtee pois omalla luvalla. Hemmetti. Onhan se kiva että koiralta löytyy intoa mutta en kyllä kaipasi näitä ylimääräisiä ongelmia ja jännittämisen aiheita. Työsarkaa siis riittää :)


3 kommenttia:

  1. Kyllä se tuosta louskutuksesta huolimatta hyvin tekee, mutta kun toinen on kiihkeä, sinun täytyy olla niin ennakoiva näyttäjä, että se tietää täsmälleen minne mennä. Ja se ei ole aina helppoa.

    VastaaPoista
  2. Hei. Sun oma liikkuminen näytti mun mielestä tuolla videolla paremmalta kuin ennen! Siis hyvältä. Siiri taitaa olla sellainen koira, jonka kanssa tulee aivan mahtavaa tulosta sitten kun teidän yhteistyö loksahtaa täysin kohdilleen. Mun mielestä Siiri näyttää videolla jopa paremmalta kuin Tuuba. :)Eikä niillä tuloksilla ole yhtään mitään kiirettä, Siiri on vielä niiiiin nuori.

    VastaaPoista
  3. Työsarkaa tässä tosiaan riittää. Nähtäväksi jää saadaanko joskus yhteistyö toimimaan :) Mutta onneksi tämä ei ole niin vakavaa :)

    Sanna

    VastaaPoista