maanantai 16. huhtikuuta 2012

Tiistai treenien päätös

Viime viikolla olikin sitten viimeiset Rannikko/Manner tiistaitreenit. Koulutukset olivat erittäin antoisia ja tuntuu että ollaan opittu todella paljon vaikka välillä tuntuu ettei mikään onnistu. Kahden viikon takaisissa treeneissä tuli pitkästä aikaa onnistumisen tunteita ja olo että kyllä me osataan. Treenttiin tällaista Timon rataa


Siiri irtosi aivan mahtavasti putkissa 8 9 ja 10. Se meni ihan täysillä eikä yhtään jäänyt putkien välissä kyselemään niin kuin melkein kaikki muut koirat tekivät. Silti ehdin oikaisemalla tekemään pakkovalssin 11 hypylle. 13 tehtiin takaakierto persjättö ja siitä takaakierto 14 hypylle ja sieltä lähetys kepeille avokulmasta ja sen jälkeen takaaleikkaus keppien vasemmalle puolelle. Ihan mahtava Siiri :) Treenien jälkeen oli tosi hyvä fiilis.

Viime tiistaina treenit meni taas ihan persiilleen. Nina rata oli tällainen


Lähinnä ongelmakohdaksi tuli kepeille viesti. Sain ohjattua Siirin kerta toisensa jälkeen putkeen keppien sijaan. Melkein koko treeniaika meni tätä kohtaa hinkatessa. Ja treenien jälkeen taas oli ettei osata mitään :(

Timo ja Ninan kommentit Siiristä olivat että Siiri on innokas ja teknisesti taitava koira joka vaatii ENNAKOIVAA ja JÄMÄKKÄÄ ohjausta. Olen kuulemma liian kiltti ja löysä ohjaamisessani ja se ei vetele Siirin kanssa. Sen kanssa ei sievistely kertakaikkiaan auta. Jos olen myöhässä tai liian löysä niin Siiri valitsee itse reitin, se ei jää odottelemaan ja kyselemään että mihin seuraavaksi. Ihan samoja ajatuksia on pyörinyt omassa mielessä ja oli mukavaa kuulla samoja ajatuksia myös kokeneiden kouluttajien suusta. En siis ole ollut väärässä kun olen miettinyt syitä siihen miksi meillä ns. tökkii tällä hetkellä aika pahasti. Mutta kun tietää mikä on ongelman ydin niin asiaa voi lähteä korjaamaan. Siiri ei siis todellakaan ole kovin helppo agilitykoira ainakaan minulle. Jonkun nopeamman, ketterämmän ja jämäkämmän ohjaajan kanssa Siiri toimisi varmasti ihan upeasti. Mutta ehkä me vielä joskus löydetään yhteinen sävel.

2 kommenttia:

  1. Nina veti tuon saman radan meidän seuran toisessa agilitykoulutuksessa, jolloin ei ollut meidän vuoromme. Pätkä radasta oli hallilla, tuo alku kepeille asti, ja aika haasteellinen oli keppikulma kyllä. Mitä vinkkejä saitte, miten kepeille koira kannattaisi putken ohi viedä. Meinaan kun käy koiran kasilla kääntämässä, jää helposti jälkeen kepeille mennessä. Olisi kiinnostava kuulla, mitä Nina siitä kohdasta sanoi.

    VastaaPoista
  2. Kyllä siinä 8 hypyllä sai ihan kivasti etumatkaa otettua vaikka siltikin meinasin jäädä jalkeen. Ninan ohje oli vain tehdä tiukka haltuunotto 10 hypyn jälkeen ja siitä lähetys kepeille niin että itsellä on katse toiseen keppiväliin. Ja myös oma liike piti pitää koko ajan yllä kohti keppejä haltuunotosta huolimatta, itse tuppasin jähmettymään 10 hypyn ja keppien välissä kun en luottanut koiraan.

    Sanna

    VastaaPoista