tiistai 27. marraskuuta 2012

Tokokoe päivitys ja vähän muutakin

Pitääpäs taas pitkästä aikaa pistää blogiin ylös viime viikkojen tapahtumia.

Kolmisen viikkoa sitten eli sunnuntaina 4.11. oli Siirin ensimmäinen toko koe. Koe järjestettiin Hyvinkään koiraurheilukeskuksessa lämpimissä ja mukavissa olosuhteissa.

Mentiin paikanpäälle hyvissä ajoin jotta ehtisin ensin väsyttää ja sitten rauhoittaa Siirin ennen kokeen alkua. Ensin kävin sisällä ostamassa kisakirjan ja ilmoittautumassa. Siiri oli mukana ja oli jotenkin todella jännittyneen ja pelokkaan oloinen. En tiedä mistä johtui koska Siiri on käynyt ko. hallissa lukuisia kertoja eikä sillä muutenkaan ole tapana jännittää edes uusissa harrastus- ja koepaikoissa.
No, kun ilmoittautuminen oli tehty, lähdettiin lenkille. Tehtiin lenkki ja ennen hallille paluuta heittelin Siirille vielä hyvän tovin palloa jotta se sai purkaa kaikki energiat pihalle. Sen jälkeen mentiin halliin sisälle ja annoin Siirille ison annoksen ruokaa. Sen jälkeen otettiin muutamia pikku pätkiä tokoa jotta Siiri hoksaisi että tänään on tarkoitus tokoilla eikä aksailla. Tässä vaiheessa Siirinkin oli jo sitä meiltä että halli on tosi kiva paikka eikä sitä jännittänyt enää yhtään. Sitten aloitettiin rauhoittuminen. Mentiin kehän laidalle odottelemaan ja vaan olemaan. Itse katselin ylempien luokkien suorituksia ja juttelin kanssakisaajien kanssa ja Siiri pötkötteli rauhallisena lattialla. Kaikkien näiden alkurutiinien (juoksuttaminen, ruuan antaminen ja sen jälkeen rauhallinen oleilu) tarkoituksena oli saada Siiri mahdollisimman rauhalliseksi ja matalaan vireeseen. Voi kuulostaa hullulta koska yleensähän tehdään juuri päin vastoin, koiraa pidetään ilman ruokaa ja muutenkin yritetään nostaa virettä koesuoritusta varten eikä laskea sitä. Mutta meillä pitää nimenomaan keskittyä rauhoittumiseen koska Siiri nostattaa vireen niin helposti taivaisiin. Ja kun vire nousee niin samalla nousee myös volyymit mikä tarkoittaa vinkumista ja pahimmillaan myös haukkumista. Vaikka Siiri oli ennen omaa suoritusta täysin rauhallinen niin se nosti vireen samantien kun mentiin kehään. Onneksi Siirillä ei kuitenkaan keittänyt yli ja saatiin koe suoritettua läpi kunnialla. Vire oli aika kohdillaan, neiti teki tosi iloista ja säpäkkää työtä mutta piti pahimmat mölyt mahassa. Pientä ääntelyä esiintyi loppua kohden mutta ei onneksi mitään isompaa.

Tässä meidän pisteet:

Luoksepäästävyys                                             10

Paikalla makaaminen                                        10

Seuraaminen kytkettynä                                     9

Seuraaminen taluttimetta                                    9

Maahanmeno seuraamisen yhteydessä               9,5

Luoksetulo                                                          7

Seisominen seuraamisen yhteydessä                  9

Estehyppy                                                           8

Kokonaisvaikutus                                               9

Yhteensä                                                         177 pistettä, 1. palkinto, sijoitus 1/20

Tuomarina toimi Pernilla Tallberg, joka oli todella tiukka tuomari. Erittäin mukava ja ystävällinen mutta selvästi tiukempi verrattuna moneen muuhun tuomariin. Sen muistan että luoksetulon pisteet menivät kaksoiskäskystä ja pienestä pompusta sivulle tullessa. Jostain syystä Siiri ei lähtenyt tuleeman ensimmäisellä käskyllä. Olin ihan yllättynyt koska treeneissä ei ole muistaakseni koskaan tapahtunut moista. Hypyn pisteet menivät siitä kun Siirin jalka kolahti esteeseen. Tämäkin ihan uusi ilmiö, eipä ole treeneissä kolautellut. Maahanmenoa tuomari kehui loistavaksi :) (Siiri tippuu maahan nanosekunnissa) mutta puoli pistettä meni jostain. Seisomisessa piste meni muistaakseni siitä että Siiri vähän hamusi jalkaani seuraamisessa. Mutta seisominen oli kuulemma hyvä. Seuruut oli kivoja mutta ei ihan täydellisiä joten niistä ysit. Tuomari kehui että Siirin tekeminen on tosi kivan ja iloisen näköistä mutta loppua kohden tuli pientä ääntelyä joten sen takia ei tullut kymppiä kokonaisvaikutuksesta.

Alokasluokka oli sitten tässä, koularia ei lähdetä hakemaan vaan siirrytään suoraan avoimeen. Avoimen liikkeitä ollaan jo treenailtukin ja ne ovat ihan kivalla mallilla. Mutta kyllä tässä varmasti muutama kuukausi menee ennen kun uskaltaudutaan kokeeseen.

Lauantaina 3.11. oltiin Vuokkosilla agikisoissa. Kolme agirataa vedettiin joista tuloksena kaksi hyllyä ja yksi kymppi. Meno oli taas aika villiä ja vähän säätämistä oli paikka paikoin mutta näitä kisoja edeltäviin grande katastrof kisoihin verrattuna meni tosi hyvin :)


Näiden kisojen jälkeen ollaan ollaan oltu tauolla. Katsotaan ehditäänkö kisaamaan vielä ennen kun Siiri aloittaa juoksut.

Iitu kävi vaihteeksi lekurissa. Se lirautti nukkuessaan kunnon pissalätäkön sohvalle joten halusin tarkistaa ettei sillä vain ole tulehdusta. Mutta niin kuin arvelinkin niin tulehdusta ei ollut vaan todennäköisesti kyseessä on streriloidun nartun vaiva eli virtsankarkailu. Se tulee kuulemma 35% todennäköisyydellä yli 20  kiloa painavalle koiralle. Iitu sai vaivaan lääkkeen mitä voi ruvata antamaan jos karkailua alkaa esiintymään enemmänkin. Toistaiseksi en lääkettä anna koska sille ei ole tarvetta. Samalla näytin Iitun rinnassa olevaa herneen kokoista nuljuvaa pattia ja se osoittautui onneksi vaarattomaksi rasvapatiksi. Pikkuvaivoista huolimatta Iitu on erittäin iloinen ja touhukas koira-rouva jota ei vuodet vielä paina :)


3 kommenttia:

 1. Hienot pisteet saitte joka tapauksessa, vaikka tiedän, että Pernilla viilaa pilkkuja, niin mukava tyyppi kuin onkin.
  Meillä Elsalla muttaman kerran lirahteli steriloinnin jälkeen ja annoin jonkin aikaa Rinexin-nimisiä tapbletteja, mutta tilanne rauhoittui, eikä lääkitystä tarvittu enää. Toivotaan, että Iitullakin on ohimenevä juttu.

  VastaaPoista
 2. Toivotaan tosiaan että on ohimenevää. Lirautus tapahtui mökkireissun jälkeen ja lekuri sanoikin että lirahtelua tulee herkemmin normaalia touhukkaamman päivän jälkeen. Mutta ainakin toistaiseksi se oli ainoa kerta joten lääkkeet saa jäädä apteekkiin :)
  Sanna

  VastaaPoista
 3. Myöhäiset onnittelut todella hienosta Siirin tokokoeuran aloituksesta! :)

  VastaaPoista