tiistai 2. lokakuuta 2012

Purinalla 30.9.

Kisailut kolmosten radoilla jatkuu. Sunnuntaina oltiin Purinalla kisaamassa neljä starttia. Systeemi oli mielenkiintoinen. Ensin tutustuttiin agilityrataan ja heti sen perään hyppyrataan. Sitten suoritettiin hyppäri ja sen jälkeen agirata. Piti siis pitää mielessä kaksi rataa ja suorittaa ne lyhyen ajan sisään. Sen jälkeen sama juttu kolmannen ja neljännen startin kanssa. Tulihan kokeiltua ja ihan mielenkiintoista oli. Koiran lämpimänä pitäminen ainakin oli helpompaa näin.

Radat oli haastavia. Varsinkin Martti Salosen hyppyradat oli todella vaikeita. Kamalaa väkisinvääntämistä ja nollan tehneiden joukossakaan ei juuri sujuvia suorituksia nähty. Oli epätoivoinen olo rataantutustumisen jälkeen mutta onneksi oltiin Siirin kanssa aika loppupäässä ja ehdin katselemaan muiden suorituksia mikä vähän helpotti asiaa. Ensimmäinen rata ei tullut videolle koska kuvaajalle sattui pieni vahinko. Tältä radalta saimme hylätyn.

Minna Räsäsen agiradat oli ihan kivoja. Ensimmäinen rata näytti tältä:


Tältäkin radalta tuli hylky kun Siiri hyppäsi pituudesta vain puolet ja ehti jo seuraavalle esteelle ennen kun ehdin korjaamaan. Vielä toiseenkin kertaan Siirin tuli pituuden välistä pois ja vasta kolmannella teki koko esteen ja silloinkin viimeinen palikka kaatui. Eli pituus menee treeniin, se pitää suorittaa kokonaan vaikka sen jälkeen käännytääkin.
Video tässä:


Sitten oli seuraavan hyppärin vuoro. Hyppäreistä ei ollut ratapiirroksia esillä. Mutta olipa taas haastetta. Siitä huolimatta tämä rata oli ainoa miltä saatiin tulos. Siiri ohitti yhden vinohypyn ja tiputti viimeisen riman eli tulos oli 10. Radan haastavuus ei tule esiin videosta vaan se näyttää ihan iisiltä.



Ja vielä viimeinen agirata joka näytti tältä:


Alku meni tosi kivasti. Kaikki muut tekivät kakkosen ja kolmosen kahdella peräkkäisellä pakkovalssilla tai palkkovalssilla ja twistillä mikä toimikin oikein hyvin. Itse päätin tehdä kakkosen niisto persjättönä ja kolmosen myöskin niistolla koska ajattelin olevani liian hidas tuohon muiden käyttämään vaihtoehtoon. Olisihan sekin varmasti onnistunut mutta ei välttämättä kovin sujuvasti. Niistot meni kivasti, olin tosi tyytyväinen miten hyvin Siiri kääntyi :) Mutta sitten kohta jo onnistuinkin sössimään radan. Piti lähettää Siiri pussiin ja tehdä sitten jarrutussuhina jotta neiti tajuaa kääntyä pussin jälkeen. No, tietenkin suhisin ihan liian aikaisin ja Siiri ei mennyt koko pussiin. Sitten pakka hajosi ja sählättiin vähän lisää mm. kepeillä. Mutta kaikissa näissä radoissa oli mielestäni myös hyviä pätkiä joten kehtaan nyt laittaa ne esille :) Toinen agirata tässä:


Kivaa oli ja kisailut jatkuu taas lähiviikkoina.

Ja agista tokoon, saatiin paikka hallikauden tokoryhmästä mikä alkoi eilen. Ihan mahtava juttu. Siiri on superinnokas tokoilija. Ongelmana on se että into saa Siirin piippaamaan. Siiri nostaa vireen kattoon heti kun se huomaa että aletaan tekemään jotain ja sitten alkaa vinkuminen ja joskus jopa haukkuminen. Nyt yritän saada Siirin vireen mahdollisimman alas tokoillessa olemalla itse mahdollisimman rauhallinen ja tyyni. Lelupalkka on pannassa ja palkkaan Siiriä vain nameilla. Harmi sinänsä kun se palkkautuu niin superhyvin leluista. Namitkin pitää ehkä vaihtaa vähemmän herkullisiin jotta neiti ei liikaa innostu. Näillä eväillä jatketaan tokoilua ja toivottavasti tuloksia syntyy.

2 kommenttia:

  1. Hyviä ratoja. Herra Salonen on välillä ratasuunnittelussa aika kimurantti, vaikka väittää, että helppoja ratoja ovat.
    Sun kannattaa opettaa Siirille rauhoitussana. Eli nostat kotona lelulla kierroksia, sitten opetat sen rauhoittumaan jollain sanalla tai silityksellä. Ja taas kierrokset ylös. Eli lisää lelua tulee, jos rauhoittuu välillä. Saagalle ja Friidallekin tämä pitäisi opettaa.
    Jos katsoit Friidan viime tokokisavideon, näit, miten joka välissä silittelin sitä. En minä sille rauhoittumista ole opettanut, kunhan epätoivoissain yritin pitää kierroksia alhaalla, kun tajusin, että korkealla vietillä mennään. Ihan hyvin onnistuin. Tuo oma märjehtijän rauhallinen olotila kyllä auttaa koiraakin olemaan rauhassa. Toisaalta on ihan tosi hienoa, että kierroksia löytyy, sillä kisoissa pitää jaksaa tehdä monta liikettä peräjälkeen.
    Me tulemme lauantaina Vantaalle metsästämään nollia. :-)

    VastaaPoista
  2. Vielä minä. ;-)

    Kyllä Siiri muuten jaksoi käydä kuumana ja mennä täysii kaikki neljä rataa. Hyvä tyttö. Joskin varmaan tuo ränksytys vie välillä keskittymistä ehkä olennaisemmilta jutuilta.
    Viimeisen radan niistot olivat todella makeat. Ja keppikulma radalla oli melkoisen kamala.

    VastaaPoista